Европейската комисия стартира портала  (ERA4Ukraine) — обслужване на едно гише за

...
Европейската комисия стартира портала  (ERA4Ukraine) — обслужване на едно гише за
Коментари Харесай

ЕК стартира обслужване на едно гише в подкрепа на изследователите от Украйна

Европейската комисия започва портала  (ERA4Ukraine) — обслужване на едно гише за информация и услуги за поддръжка на откриватели, основани в Украйна или бягащи от страната.

Порталът сплотява начинания на ниво Европейски Съюз, начинания по страни, както и такива от неправителствени групи. Целта му е да се подкрепят засегнатите откриватели да намерят жилища и благоприятни условия за работа, да се улесни признаването на техните дипломи и да се предложат други услуги.

Порталът ERA4Ukraine започва в съществуващата мрежа, която подкрепя откривателите, като свързва повече от 600 центъра и 43 национални портала в обособените страни — членки на Европейски Съюз и страните, асоциирани към „ Хоризонт Европа “. Цялата информация скоро ще бъде налична както на британски, по този начин и на украински език. Всяка страна членка и асоциирана страна има народен портал, на който услугите за поддръжка са посочени по структуриран метод. До момента са налице 30 национални портала.

Мария Габриел, комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, съобщи: Подкрепяме откривателите и новаторите от Украйна, изправени пред невиждани условия вследствие на Руското настъпление против тяхната страна. Украинските учени и откриватели имат основен принос за научните проучвания и нововъведенията в Европейски Съюз. В очакване на утвърждението на асоциирането на Украйна към „ Хоризонт Европа “ ние направихме по този начин, че утвърдените бенефициери към този момент да могат да получават финансиране от стратегиите на Европейски Съюз за научни проучвания и нововъведения. Стартиралият през днешния ден ERA4Ukraine е друго значимо деяние в поддръжка на нашите украински сътрудници.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР